olatanyfika
Blog
facebook image twitter image pinterest  image instagram image

Αρθρα για Νυφικά

Επιλέγοντας το νυφικό

Για να μην πελαγώσετε!

Επιλέγοντας το νυφικό

Πλησιάζει “η ώρα η καλή”, που εύχονταν και εύχονται οι γιαγιάδες, έχετε αποφασίσει την ημερομηνία και πρέπει να διαλέξετε το νυφικό. Ωραιότατα, μην πανικοβάλεστε!

Ένα εξάμηνο πριν από την τελετή είναι συνήθως αρκετό για να κάνετε εύρευνα αγοράς, να δείτε σχέδια, να πάρετε ιδέες και τιμές και να εξορμήσετε για ραντεβού και πρόβες.

Οι Οίκοι νυφικών φροντίζουν να κανονίσουν την επίσκεψή σας με βάση την ημερομηνία που παντρεύεστε, οπότε θα σας δείξουν τις δημιουργίες της πιο πρόσφατης κολεξιόν τους. Δεν υπάρχει, λοιπόν, λόγος να δώσετε άλλη ημερομηνία για να επισπεύσετε το ραντεβού, μέχρι την ημέρα που θα τελεστεί το μυστήριο θα κυκλοφορούν νέα σχέδια νυφικών! Δεν είναι ανάγκη να πάτε σε όλους τους Οίκους, να δείτε άπειρα νυφικά και να δοκιμάσετε πάμπολλα. Θα κουραστείτε και θα καταμπερδευτείτε!

Επισκεφτείτε 4-5 Οίκους ή καταστήματα, ξεχωρίστε λίγα νυφικά με βάση αυτό που θέλετε, αυτά με τα οποία ο σωματότυπός σας κολακεύεται κι ακούστε τις συμβουλές των ειδικών. Ενημερώστε για το τι έχετε κατά νου για το νυφικό σας, για το στυλ του γάμου σας γενικότερα και για τα χρήματα που θα διαθέσετε. Έτσι θα βοηθήσετε την υπεύθυνη να σας προτείνει τα κατάλληλα σχέδια. Σημειώστε πως, τα νυφικά που θα δοκιμάσετε είναι μόνον για τις πρόβες, οπότε αν σας φανούν κάπως ταλαιπωρημένα μην ανησυχήσετε, το δικό σας θα λάμπει.

Σημειώστε το όνομα των σχεδίων, την τιμή, τις πιθανές αλλαγές που θα χρειαστούν, όπως και τον τρόπο που σας δέχτηκαν και σας εξυπηρέτησαν. Ναι, ναι, αν σας φέρθηκαν “άντε να τελειώνουμε, να την πείσουμε”, καλύτερα να βρείτε πιο ευήκοα ώτα για τις ανάγκες σας. Φυσικά, θα πρέπει κι εσείς να είστε ευγενής και να σεβαστείτε τον τρόπο λειτουργίας τους και τα πρόσωπα που θα σας αναλάβουν.

Πάρτε μαζί σας όποιο αγαπημένο άτομο εμπιστεύεστε για το γούστο και την ειλικρίνειά του. Όχι, η φίλη που βλέπει ότι κάτι δεν σας ταιριάζει αλλά δεν θα σας πει ευθέως τη γνώμη της για να μην σας κακοκαρδίσει, δεν θα είναι χρήσιμη.

Μη βαρεθείτε τις πρόβες, το νυφικό είναι εξαιρετικά ιδιαίτερο ένδυμα. Κανονίστε να το παραλάβετε τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν τη ημέρα του γάμου σας, μπορεί να χρειαστεί κάποια επιδιόρθωση κι είναι κρίμα να αγχωθείτε την τελευταία-κυριολεκτικά-στιγμή!

Αν θελήσετε να ράψετε το νυφικό σας, πρέπει να απευθυνθείτε σε άτομο εμπειρότατο και αξιόπιστο, ειδικευμένο στο ράψιμο νυφικών φορεμάτων.Ξέρετε, η αξιολογότατη μοδίστρα της μαμάς μπορεί να είναι τριάντα χρόνια πάνω από υφάσματα, ραφές και τούλια, αυτό όμως δε σημαίνει ότι διαθέτει την απολύτως απαραίτητη πείρα ραφής νυφικών. Χαλαρώστε, ψάξτε και βρείτε το νυφικό των ονείρων σας!

Σύνταξη κειμένου: Π. Αγγελοπούλου

Άρθρα για νυφικά

Περισσότερα άρθρα για νυφικά