olatanyfika
Blog
facebook image twitter image pinterest  image instagram image

Αρθρα για Νυφικά

Νυφικά ρομαντικά

Το ρομαντικό στυλ!

Νυφικά ρομαντικά

Φιόγκοι, λουλούδια, τούλια και βολάν, δαντέλες και περίτεχνα αξεσουάρ, αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που θα κάνουν το νυφικό σας να είναι ρομαντικό και μοναδικό, αν το στυλ σας είναι ρομαντικό τότε και το νυφικό που αναζητάτε θα πρέπει να πληροί κάποιες πολύ βασικές προδιαγραφές τις οποίες θα δούμε όλες μία μία.

Τα λεπτά υφάσματα αλλά και τα απαλά παστέλ χρώματα μπορούν να αναδείξουν υπέροχα ένα νυφικό ραμμένο σε ρομαντική γραμμή. Επίσης μια πολύ ρομαντική λεπτομέρεια είναι το σχέδιο στα μανίκια ή τη ράντα τα οποία θα πρέπει να είναι σε στενή γραμμή ή με βολάν αν θέλετε να πέφτουν αιθέρια στα μπράτσα σας ή να αγκαλιάζουν απαλά τους ώμους σας αφήνοντας το μπούστο και την πλάτη ακάλυπτη. Το βολάν και το ντραπάρισμα είναι μια πολύ ευχάριστη λεπτομέρεια για ένα ρομαντικό νυφικό αλλά προσοχή, το βολάν παχαίνει, επιλέξτε λοιπόν συνετά ποιά σημεία θα τονίζει και ποιά όχι.

Οι περίτεχνα ραμμένοι φιόγκοι αλλά και τα τριανταφυλλάκια μπορούν να κοσμούν το νυφικό σας ανάλογα με το γούστο σας. Πολλές φορές βλέπουμε έναν μεγάλο φιόγκο στο μπούστο ή στη μέση (πλάι ή πίσω), μα και μικρότερους φιόγκους σε όλο το μήκος του κάτω μέρους του νυφικού. Καλό είναι αν επιλέξετε μεγάλο φιόγκο να μην υπερβάλετε στη ποσότητα, ένας είναι αρκετός. Για τα πανέμορφα τριαντάφυλλα δεν θα πρότεινα ένα μεγάλο, αυτό θα μπορούσατε να το κρατήσετε για δεύτερο φόρεμα, μετά τον γάμο, θα σας έλεγα να επιλέξετε ένα στενό μπούστο γεμάτο από μικρά λουλούδια ή ακόμη μια φούστα ροδόλουστη σε όλο της το μήκος ή σε σειρά διακοσμητική που να το διατρέχει κατά μήκος ή στον ποδόγυρο.

Η δαντέλα είναι επίσης ένα πολύ ενδιαφέρον υλικό το οποίο αν τοποθετηθεί στα κατάλληλα σημεία μπορεί να δημιουργήσει μια ρομαντική πινελιά σε ένα απλό και απέριττο νυφικό φόρεμα, είτε τοποθετημένο πάνω του είτε σαν πέπλο το οποίο θα πέφτει απαλά στους ώμους και το πρόσωπο.

Με τις δαντέλες θα πάμε και στα αξεσουάρ. Γάντια, βεντάλια ή ομπρελίνο, βέλο αλλά και πανέμορφα καπέλα διακοσμημένα με δαντέλα, πούλιες, χάντρες, μαργαριτάρια, φτερά και πούπουλα. Μη διστάσετε να προσθέσετε τα ανάλογα με την εποχή αξεσουάρ, το ρομαντικό στυλ τα θέλει και τα απαιτεί, εξάλλου η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά!

Σύνταξη κειμένου: Ελένη Καρρά

Άρθρα για νυφικά

Περισσότερα άρθρα για νυφικά